India: 10 & 11 januari Nationale consultatie over adoptie en trafficking van children

ingevoerd op 19-12-2008

Op 10 & 11 januari wordt in India een National Consultation on Countering Challenges in Adoption: Combating Child Trafficking

Een belangrijke bijeenkomst voor organisaties in India die allen van harte welkom zijn die dagen in Delhi. Tip uw collega organisaties in India om hierheen te gaan. Reiskosten per trein worden vergoed.

Het aantal babies dat in India wordt afgestaan neemt eerder toe dan af door alle sociaal economische problemen die dit land heeft. Echter, het land ziet internationale adoptie als de allerlaatste oplossing en wil voorkomen dat deze kinderen slachtoffer worden van kinderhandel.

Daarom worden Indiase organisaties opgeroepen samen oplossingen te zoeken om moeders en kinderen te beschermen, te ondersteunen en die kinderen die zorg hebben in de eigen gemeenschap op te nemen. Het nationale adoptieprogramma moet herzien worden zodat kinderen beschermd worden en niet in handen vallen van handelaars die kinderen zoeken voor adoptie doeleinden.

Een belangrijke bijeenkomst voor onze werkgroep kinderhandel die de uitkomsten dan ook zal meenemen. In februari wordt een conferentie belegd doorCordaid en Kinderpostzegels in Bangalore. Hier zal een ”Better care Network” India een aanzet krijgen.

Meer informatie over de nationale consultatie in januari vindt u op de agenda pagina van onze website: