Kidsrights: Nominaties voor Kindervredesprijs gezocht!

ingevoerd op 8-2-2010

KidsRights organiseert jaarlijks de Internationale Kindervredesprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan een kind dat zich op moedige wijze heeft ingezet voor de rechten van het kind.

De Internationale Kindervredesprijs ondersteunt kinderen in hun gevecht voor een beter leven en creëert op deze wijze ook aandacht voor de problematiek waar deze kinderen mee worstelen. En aandacht van buitenaf werkt vaak als stimulans voor lokale overheden en organisaties om zich meer voor de kinderrechten in te zetten.

De Kindervredesprijs werd in 2009 gewonnen door 16 jarige Baruani Ndume. Baruani strijdt voor een beter leven in het vluchtelingenkamp in Tanzania waar hij vanuit de Democratische Republiek Congo als kind naar toe vluchtte. Middels een radioprogramma helpt hij problemen van kinderen bespreekbaar te maken en concrete veranderingen aan te brengen in het kamp.

2010
Ook dit jaar wordt er weer een Internationale Kindervredesprijs uitgereikt. De nominatieronde van de Kindervredesprijs 2010 is officieel begonnen. Deze week worden verschillende organisaties en overheden aangeschreven om kinderen tussen de leeftijd van 12-18 jaar te nomineren. De deadline om kinderen hiervoor aan te melden is 1 april 2010. Aan de prijs is prijzengeld verbonden dat wordt geïnvesteerd in een project verbonden met het thema van de winnaar. Ook is de Kindervredesprijs een goede aanleiding om op internationaal en nationaal terrein aandacht te vragen voor kinderrechten. 

KidsRights roept vanaf vandaag iedereen, wereldwijd, op om een kind te nomineren die de Kindervredesprijs verdient. De nominatiecriteria en het nominatieformulier zijn te downloaden op de site van de Kindervredesprijs.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ellen Vroonhof via info@childrenspeaceprize.org

Meer informatie: