Platform MyWorld, Facebook voor ontwikkelingssamenwerking: neem deel aan het platform!

ingevoerd op 12-1-2012

Dinsdag 17 januari ging MyWorld.nl officieel de lucht in en inmiddels zijn er al meer dan 300 mensen die een profiel hebben aangemaakt en meecommuniceren. Het een online platform voor iedereen die zich actief inzet voor ontwikkelingssamenwerking. De kranten noemen het de Facebook voor ontwikkelingssamenwerking.

De website biedt alle actieve wereldburgers een plek voor informatie, advies en ontmoeting, met het doel om van elkaar te leren en effectiever te kunnen werken.

In Nederland alleen al werken ongeveer 8000 vrijwilligersorganisaties hard aan deze vorm van ontwikkelingswerk!
MyWorld.nl bestaat uit een openbaar deel waarop artikelen, nieuwsberichten, boekrecensies columns en een uitgebreide kennisbank te vinden zijn.
Daarnaast heeft MyWorld.nl een community-deel voor ingelogde gebruikers. Daar kunnen mensen en organisaties met elkaar in contact komen, hun eigen doel presenteren en kennis maken met anderen.
MyWorld.nl is een samenwerking van NCDO, Partos, Partin, Oxfam Novib, Wilde Ganzen, Cordaid, Simavi, Impulsis (ICCO, KerkinActie, Edukans), PSO, Aqua4All en de regionale COSsen.

Wij waren present op de lancering van de site en hoorden de interessante discussie die toch wel liet zien dat er samenwerking bevordert wordt en op gang komt tussen grote en kleine organisaties en dat die samenwerking, zeker op lokaal niveau, zeer vruchtbaar is. Leuk was dat er ook vanuit de in Nederland levende mensen in de ”Diaspora” enthousiast werd meegepraat. Goed dat de organisaties opgezet van migranten voor mensen in hun land van herkomst aandacht krijgt. Als iemand weet wat er nodig is daar zijn zij het!
 
Better Care Network is al geregistreerd op de website. We zullen ons organisatieprofiel verder vullen, onze activiteiten plaatsen en wellicht ook een discussiegroep gaan starten.
We zien uit naar uw ideeën!
Zorg dat je jezelf ook registreert en praat mee!