Publicatie: nieuwsbrief over kinderen in kinderhuizen in Haiti

ingevoerd op 30-7-2012

In de nieuwsbrief van RELAF - het Latijns Amerikaanse Netwerk voor family-based care - wordt ingegaan op het grote aantal kinderen in kinderhuizen in Haiti. Er leven hier 30.000 kinderen in kinderhuizen. Vergeleken met andere landen in de regio, zien we dat in Haiti 600 op de 100.000 kinderen in instituties wonen, terwijl er dat in bijvoorbeeld Peru 38 zijn, in Guatemala 84 en in Paraguay 183. RELAF stelt dat de aardbeving van 2 jaar geleden hiervoor niet de enige reden is, maar dat ook andere, dieper liggende, culturele, politieke en economische redenen van belang zijn.

De nieuwsbrief gaat verder in op waarom ouders en families hun kinderen naar kinderhuizen sturen, wie deze kinderhuizen ondersteunen en waarom, en welke alternatieven, om ouders, families en gemeenschappen te ondersteunen en zo scheiding te voorkomen, bekeken moeten worden. RELAF laat zien welke activiteiten ze uitvoert in Haiti om hieraan te werken.

Lees de hele nieuwsbrief (http://www.relaf.org/BoletinJune12Contents.html)

Voor meer informatie over RELAF en het werk dat ze doen in Latijns Amerika, kijk hier (http://relaf.org/index_engl.html)