BCN: zorgen over het te openen Babyhuis in Dordrecht

ingevoerd op 28-1-2013

In november 2012 en ook vandaag - na alle recente berichtgevingen (o.a. uitzending Altijd Wat op 29-01) - heeft het Better Care Network Nederland door middel van een brief aan Tweede Kamerleden, haar zorgen geuit over het te openen Babyhuis en de afstandskamer (vondelingenluik) in Dordrecht dat gepland staat voor het voorjaar van dit jaar.

Het Better Care Network erkent de behoefte om opvang en zorg te bieden aan kwetsbare baby’s die niet thuis kunnen wonen en de zorgen rondom het te vondeling leggen van baby’s. Hoe goed de bedoelingen achter de oprichting van het Babyhuis in Dordrecht ook zijn, het Better Care Network Nederland heeft een aantal grote zorgen over dit initiatief, die verband houden met de rechten van het kind en de bescherming van de belangen van de betrokken kinderen en ouders.

Hiermee ondersteunt het Better Care Network het standpunt van de Raad voor de Kinderbescherming (http://www.bettercarenetwork.nl/nw-17382-7-3445224/nieuws/raad_van_de_kinderbescherming_spreekt_zich_uit_over_het_te_openen_babyhuis.html).

Lees de zorgen die Better Care Network heeft wat betreft het oprichten van een Babyhuis en afstandskamer (http://www.bettercarenetwork.nl/content/17382/download/clnt/40784_Better_Care_Network_Standpunt_Babyhuis_1nov_2012.pdf)