Bijeenkomst 30 januari 2014: Verantwoord vrijwilligerswerk met kinderen

ingevoerd op 10-1-2014

Wanneer: Donderdag 30 januari van 14:00 – 16:45
Locatie: ICCO kantoor, Joseph Haydnlaan 2a, 3533 AE Utrecht
Kosten: Deelname is gratis


Download de uitnodiging en het programma (http://www.bettercarenetwork.nl/content/17382/download/clnt/48648_Verantwoord-vrijwilligerswerk-met-kinderen_bijeenkomst_30JAN2014.pdf)

Je biedt vrijwilligerswerk aan en vrijwilligers willen helpen
Je wilt wel dat de inzet van die vrijwilligers positief is voor kind en vrijwilliger
Je wilt het goed doen en daarom stel je eisen aan het vrijwilligersproject


Steeds meer jongeren, ouderen en gezinnen willen “iets gaan doen met kinderen in een ontwikkelingsland”. Jouw organisatie biedt reizen aan en organiseert vrijwilligerswerk of je opleiding organiseert internationale stages. Veel van dat werk vindt plaats in kinderhuizen en dat staat ter discussie. Kan dat wel en is dat wel goed voor de kinderen daar?

Better Care Network Netherlands heeft richtlijnen opgesteld waaraan zendende en ontvangende organisaties zouden moeten voldoen om vrijwilligerswerk aan te bieden dat het belang van het kind centraal stelt. Die richtlijnen willen we graag bespreken met organisaties die in het veld actief zijn en we willen graag jullie reacties horen.

Wij nodigen je uit voor de themabijeenkomst van vrijwilligers- en reisorganisaties en de werkgroep kwaliteit van zorg van het Better Care Network. Ook opleidingen die internationale stages aanbieden zijn welkom.

Programma
14:00 uur: Ontvangst en welkom
14:15 uur: Introductie in de richtlijnen:

- Trailer van de film “Last Minute Weeshuis” en resultaten onderzoek Better Care Network naar impact van vrijwilligers en stagiaires

- Wat betekent “vrijwilligerswerk in het belang van het kind” voor: (1) De werving & selectie, (2) De voorbereiding & training, (3) De begeleiding en (4) De keuze van je partnerorganisatie

- Hoe zijn de richtlijnen tot stand gekomen?

14:45 uur: Gelegenheid voor vragen
15:00 uur: Koffie en thee
15:15 uur: Gesprek in kleinere groepen rond de 4 deelthema’s (zie boven)
16:00 uur: Terugkoppeling van groepsgesprekken en plenaire discussie
16:45 uur: Afsluiting en gelegenheid na te praten onder genot van drankje

Aanmelding
Aanmelden kan d.m.v. een email aan info@bettercarenetwork.nl (mailto:info@bettercarenetwork.nl)

Bij aanmelding graag het volgende vermelden:
1. Naam
2. Organisatie
3. Emailadres (je krijgt de concept richtlijnen vooraf toegestuurd).
4. 1e en 2e keuze voor de deelthema’s: (1) Werving & selectie, (2) Voorbereiding & training, (3) Begeleiding en (4) Keuze van je partnerorganisatie

Download de uitnodiging en het programma (http://www.bettercarenetwork.nl/content/17382/download/clnt/48648_Verantwoord-vrijwilligerswerk-met-kinderen_bijeenkomst_30JAN2014.pdf)

Bij vragen, neem contact op met Lotte Ghielen, coördinator Better Care Network NL via info@bettercarenetwork.nl (mailto:info@bettercarenetwork.nl)