Nu als PDF beschikbaar: richtlijnen vrijwilligerswerk met kinderen in het buitenland

ingevoerd op 30-4-2014

Eerder waren ze al digitaal beschikbaar op de website, maar nu ook te downloaden als PDF: richtlijnen vrijwilligerswerk met kinderen in het buitenland

Steeds meer jongeren, ouderen en gezinnen willen “iets gaan doen met kinderen in een ontwikkelingsland”. Jouw organisatie biedt reizen aan en organiseert vrijwilligerswerk of je opleiding organiseert internationale stages. Veel van dat werk vindt plaats in kinderhuizen en dat staat ter discussie. Kan dat wel en is dat wel goed voor de kinderen daar?

Better Care Network Netherlands heeft richtlijnen opgesteld waaraan zendende en ontvangende organisaties zouden moeten voldoen om vrijwilligerswerk aan te bieden dat het belang van het kind centraal stelt.

Momenteel zijn de richtlijnen beschikbaar in Nederlands. We werken om ze ook zo snel mogelijk beschikbaar te maken in het Engels, Spaans en Frans. Hou hiervoor de website in de gaten.

Download de richtlijnen (http://www.bettercarenetwork.nl/content/17382/download/clnt/51154_Richtlijnen-vrijwilligerswerk_BCNN_DEF14.pdf)
Bekijk de richtlijnen online (http://www.bettercarenetwork.nl/pg-17382-7-77163/pagina/vrijwilligerswerk-richtlijnen.html)