Workshop ”Better Volunteering, Better Care”

ingevoerd op 27-6-2014

Op 17 en 18 juni was Better Care Network Nederland aanwezig bij de workshop ”Better Volunteering, Better Care”. Als lid van de internationale stuurgroep, onder leiding van het internationale Better Care Network en Save the Children UK, zijn we al enige tijd bij dit project betrokken. Het project heeft als doel ethisch vrijwilligerswerk te promoten en daarmee vrijwilligerswerk ofwel ”voluntourism” in kinderhuizen te ontmoedigen. Regelmatig berichten we over dit thema op onze website.

Tijdens de workshop in Londen kwamen zo’n 40 experts op het gebied van kwetsbare kinderen en kinderbescherming, vrijwilligerswerk, stages en toerisme, en maatschappelijk verantwoord ondernemen uit Europa, Azië, Afrika, Noord Amerika en Latijns Amerika bij elkaar. Hier zijn we bezig geweest met de huidige trends op het gebied van voluntourism in kinderhuizen en zijn we concreet aan het werk gegaan met het maken van plannen om de verschillende stakeholders te betrekken bij verantwoordelijk vrijwilligerswerk. Meer informatie volgt in de komende maanden.

Hierbij de link naar een blog over de workshop door een van de deelnemers, Harold Goodwin van People and Places (responsible volunteering abroad) en Centre for Responsible Tourism at Manchester Metropolitan University: Orphanage Tourism is worse than many of us thought (http://haroldgoodwin.info/blog/?p=2760#comments)