Enthousiaste NL instellingen/bedrijven gezocht voor beursvloer Servië!

ingevoerd op 11-7-2014

Kinderperspectief zoekt Nederlandse instellingen en bedrijven voor deelname aan de 2e beursvloer in Servië op 24 september 2014. Het idee van een beursvloer is dat sociale organisaties in contact komen en deals maken met het bedrijfsleven. De energie op de 1e beursvloer werkte inspirerend en gaf deelnemers een gevoel van eigenwaarde: niet alleen je hand op houden, maar ook een tegenprestatie aanbieden.

1e beursvloer: een succes
Het is al weer ruim een jaar geleden dat FICE Srbija met ondersteuning van Kinderperspectief op 12 juni 2013 een beursvloer organiseerde. Deze vraag en aanbod pilot, een totaal nieuw concept voor Servië, was een groot succes. Het evenement vond plaats in de Kamer van Koophandel in Belgrado en werd geopend door Brankica Jankovic, staatssecretaris jeugdzorg Servië. Vrijwel direct waren er plannen voor een nieuwe beursvloer.

Vraag en aanbod: deals!
In Servië wordt nog steeds gewerkt onder zeer arme omstandigheden: door het ontbreken van tekenpapier, benaderen sommige scholen bedrijven om reeds gebruikt papier af te leveren zodat op de achterzijde gewerkt kan worden.

De projectideeën van de Servische instellingen liepen in 2013 zeer uiteen: van keukenapparatuur voor kleinere gezinshuisachtige omgevingen, tot een uitstapje voor jongeren, buitenspeeltoestellen, inrichting van therapieruimtes etc. Eén organisatie vond gratis kantoorruimte bij een bedrijf en er werd een goede deal gesloten tussen een Servische mobiele telefoonaanbieder en een jeugdzorginstelling uit Belgrado. Tevens is er veel behoefte aan kennisoverdracht uit Nederland bij de deelnemende Servische jeugdzorginstellingen.

Reageer!
Wilt u deelnemen aan dit unieke evenement op 24 september a.s. in Belgrado en heeft u de Servische organisaties iets te bieden in inhoudelijke of financiële zin? Neem dan vóór 31 augustus contact op met Kinderperspectief via 038-4225155 of info@kinderperspectief.nl. Deelname aan de beursvloer is voor instellingen voor jeugd- en opvoedhulp op verzoek te combineren met een werkbezoek aan Servië.