”Last Minute Weeshuis” in première!

ingevoerd op 27-10-2014

De documentaire Last Minute Weeshuis beleeft 13 november zijn Nederlandse première in Amsterdam.

Steeds meer jongeren gaan vrijwilligerswerk doen in het buitenland. Het overgrote deel doet dat het liefste met kinderen. Maar is het eigenlijk wel zo makkelijk om te helpen? Documentairemakers Karin van Mullem en Arno Rozema doken onder in Cuzco, Peru om het publiek een unieke kijk in de wereld van vrijwilligerswerk met kinderen te geven.

Last Minute Weeshuis vertelt het gecompliceerde verhaal van drie vrijwilligers op drie verschillende projecten met kinderen in Cuzco, Peru. De vrijwilligers worden door de makers gevolgd vanaf het moment dat ze beslissen om vrijwilligerswerk te doen tot het einde van hun project. Daarnaast houden ze zelf een videodagboek bij om hun persoonlijk verhaal intiem in beeld te brengen. Maar bovenal vult het de kant van de vrijwilligers aan met perspectieven van de kinderen en de projecteigenaren. Het laat de verwachtingen, de realiteit en de reflectie zien vanuit die verschillende perspectieven.

Nieuwsuur (http://www.bettercarenetwork.nl/nw-17382-7-3552731/nieuws/bekijk_nieuwsuur_over_kinderen_zijn_geen_toeristische_attractie.html) besteedde zondag 19 oktober j.l. een item aan vrijwilligerswerk met kinderen waarbij ook aandacht aan de documentaire werd besteed. Karin van Mullem werd geïnterviewd door Nieuwsuur en gaf hierbij aan dat het belangrijk is dat er een discussie ontstaat over het belang van het kind in vrijwilligerswerk aangezien de wetenschap aangeeft dat de goede bedoelingen van vrijwilligerswerk negatieve gevolgen kunnen hebben voor de kinderen.

Last Minute Weeshuis is een productie van Karin van Mullem en Arno Rozema met steun van Better Care Network Netherlands en financiële bijdragen van Vamos Bien, Impulsis en Wilde Ganzen.

De première is inmiddels uitverkocht, maar andere vertoningen zijn gepland op 18 en 22 november. Bekijk de website (http://lastminuteweeshuis.nl/) voor meer informatie.