Last Minute Weeshuis bij RTL Late Night

ingevoerd op 17-11-2014

”Je kunt een getraumatiseerd kind niet helpen in twee weken tijd als je niet geschoold bent”

Voorafgaand aan de première van de documentaire Last Minute Weeshuis op 13 november, was documentairemaakster Karin van Mullem de dag ervoor bij RTL Late Night. Ook was Eline Bodbijl, die een documentaire heeft gemaakt in Cambodja te gast. Delen uit haar documentaire zijn gebruikt in de uitzending van Brandpunt eerder dit jaar.

Beide dames kregen het woord over de insteek van de documentaires over vrijwilligerswerk in kinderhuizen/met kwetsbare kinderen en waarom ze juist nu zo belangrijk zijn. Er wordt o.a. gesproken over hechtingsproblemen van kinderen, maar ook over het gebrek aan screening en controle van vrijwilligers.

Nieuwe vrijwilligers moeten goed nadenken voordat ze ’willen helpen’, maar ook vrijwilligersorganisaties moeten nog beter nieuwe vrijwilligers gaan opleiden en keuzes maken in wat voor soort projecten zij de vrijwilligers willen plaatsen als we het belang van het kind voorop plaatsen.

Bekijk de uitzending (http://www.rtl.nl/rtl-late-night/#!/321877/video/ae06bc5b-901b-c33d-bf30-fcf321eae644-kinderen-worden-heel-kwetsbaar-door-vrijwilligers/)