Documentatie over ebola en zorg voor kinderen

ingevoerd op 7-1-2015

De uitbraak van ebola in Sierra Leone, Guinee en Liberia heeft ook effecten op de zorg en bescherming van kinderen. Er zijn de laatste tijd verschillende documenten, artikelen en video’s verschenen over dit onderwerp. Bekijk ze hieronder:

Responding to the Ebola Epidemic (http://faithtoaction.org/2014/11/responding-ebola-epidemic/)
Een artikel van het Faith to Action initiatief met advies aan partners over hoe te reageren op deze epidemie en de effecten op zorg voor kinderen.

Provision of Alternative Care to Children Affected and Infected with Ebola in Liberia (DRAFT) (https://drive.google.com/file/d/0B4A1y230eseYMEQwT3hFSGZ3VjQ/view)
Een draft protocol en richtlijnen van de Liberiaanse overheid voor de respons op de ebola epidemie in relatie tot zorg voor kinderen. Het gaat specifiek in op de zogenaamde ”Interim Care Centers” voor kinderen.

UNICEF: The impact of Ebola on children’s care- A case study from Liberia (http://www.bettercarenetwork.org/BCN/details_news.asp?ID=32534&themeID=&topicID=)
Een case study die de uitdagingen op het gebied van zorg en bescherming voor veel kinderen laat zien als een gevolg van de ebola in Liberia. Ook gaat het in op de pogingen die nationale en internationale organisaties ondernemen om deze kinderen te steunen.

A Reporter Reveals Ebola’s Effect on One Family (http://www.nytimes.com/times-insider/2014/11/17/a-reporter-reveals-ebolas-effect-on-one-family/?module=Search&mabReward=relbias%3Ar%2C{%222%22%3A%22RI&_r=0)
Een journalist van de New York Times reist naar Liberia om verhalen te verzamelen van Liberianen op wiens leven ebola een groot effect heeft gehad.

For Ebola Orphans In Liberia, It’s A Bittersweet New Beginning (http://www.npr.org/blogs/goatsandsoda/2014/12/04/368408240/charities-help-ebola-orphans-start-over)
Een reportage over 18 kinderen en hun families in Liberia nadat ze in quarantaine zijn geplaats in een Ebola zorgcentrum.

Ebola orphans seek new families in Sierra Leone - Video (http://www.theguardian.com/global-development/video/2014/sep/08/ebola-orphans-seek-new-families-sierra-leone-video)
Video van de Guardian over de impact van ebola op het pleegzorgsysteem in Sierra Leone.

In Liberia, Ebola survivors care for orphans of the disease (http://www.latimes.com/world/africa/la-fg-liberia-ebola-survivors-20141027-story.html#page=1)
Artikel van de LA Times dat ingaat op de uitdagingen waarmee slachtoffers van ebola te maken krijgen nadat ze teruggaan naar hun dorpen en families.