Alternatieve zorg in Liberia

ingevoerd op 7-1-2015

Werkt je organisatie op het gebied van zorg voor kinderen in Liberia. Onderstaande documenten kunnen dan interessant zijn:

Guidelines for Kinship Care, Foster Care, and Supported Independent Living in Liberia (https://drive.google.com/file/d/0B4A1y230eseYeVdnVUlkdlA3NEE/view)
De richtlijnen zijn bedoeld om richting te geven en een eenduidige aanpak te stimuleren voor mensen die werken op het gebied van zorg voor kinderen in Liberia. Het doel is om zo de kwaliteit van family-based zorg voor kinderen zonder adequate ouderlijke zorg te verbeteren.

Capacity Building Plan to Implement the Guidelines for Kinship Care, Foster Care and Supported Independent Living in Liberia (https://drive.google.com/file/d/0B4A1y230eseYLU1SSHdOSTZuczA/view)
Dit plan is gemaakt om bovenstaande richtlijnen te implementeren.

Children Without Appropriate Care Desk Review Summary Report: Liberia (https://drive.google.com/file/d/0B4A1y230eseYN3VSdm5ZT0Nadlk/view)
Dit rapport biedt een overzicht van de context van alternatieve zorg voor kinderen in Liberia, het identificeert de kern stakeholders en vat de wettelijke en beleidskaders op dit vlak samen.

Department of Social Welfare Capacity Building Plan to Implement The Guidelines for Children Without Appropriate Care: Rapid Context Assessment - Final Report (https://drive.google.com/file/d/0B4A1y230eseYTDAtSU05MnhGeXM/view)
Dit assessment verzamelt alle relevante informatie om de capaciteit van het Department of Social Welfare’s (DSW) te ontwikkelen om het nieuwe raamwerk van alternatieve zorg in Liberia uit te rollen.

Roadmap for the Implementation of the Guidelines on Kinship Care, Foster Care and Supported Independent Living in Liberia (https://drive.google.com/file/d/0B4A1y230eseYVU5VV0ZOS1JLTDg/view)
Deze ”roadmap” geeft een overzicht van de aanbevolen strategieën en activiteiten om family- en community-based care te versterken.

Parents Make the Difference: Findings from a randomized impact evaluation of a parenting program in rural Liberia (http://www.rescue.org/sites/default/files/resource-file/ParentsMakeDifference_report_FINAL_18Nov14.pdf)
Deze impact evaluatie kijkt naar het ’Parents Make the Difference’ project in Liberia, een project dat erop gericht was om het welzijn van kinderen tussen 3-7 jaar te verbeteren.