Minimum Standards of Care for Child Care Facilities Zambia

ingevoerd op 7-1-2015

Sinds 2001 heeft de overheid van Zambia een programma (Child Care Upgrading Program - CCUP) om veranderingen door te voeren in het zorgsysteem voor kinderen d.m.v. vijf kernactiviteiten: (1)identificeren van alle zorgfaciliteiten voor kinderen in Zambia, (2)het registreren van al deze faciliteiten, (3)het verzamelen van informatie over deze faciliteiten, de werknemers en het ontwikkelen van een nationale database, (4) verbeteren van de expertise van de staf in deze faciliteiten, en (5) het ontwikkelen van minimale standaarden voor zorgfaciliteiten voor kinderen.

Deze minimale standaarden zijn er nu, in lijn met het internationale verdrag voor de rechten van het kind om te zorgen dat het belang van kind centraal staat in deze zorgfaciliteiten. Heb je een project in Zambia gericht op zorg voor kinderen zonder (adequate) ouderlijke zorg, zorg dan dat je bekend bent met deze standaarden en ze doorvoert in je project.

De standaarden gaan o.a. over registratie, certificering, monitoren en documentatie, minimale kwalificaties voor staf, screening van staf, waar moet de faciliteit aan voldoen bijvoorbeeld m.b.t. speelmogelijkheden, veiligheid, onderwijs, zorg, voeding, kinderparticipatie en nazorg.

Bekijk de minimum standards hier (https://drive.google.com/file/d/0B4A1y230eseYQk1oemF6TndiSDA/view)