Vertoning Last Minute Weeshuis - 20 mei 2015

ingevoerd op 29-04-2015

Op 20 mei 2015 is er weer een kans om de documentaire Last Minute Weeshuis te zien. Dit keer bij Spaces op de Herengracht. Aanvang 19:30.

Voor meer informatie, bekijk de website (http://www.spacesworks.com/event/documentary-screening-2/)

Aanmelden kan door een mail te sturen aan: info@lastminuteweeshuis.nl (mailto:info@lastminuteweeshuis.nl)

 

Het verhaal

Steeds meer jongeren gaan vrijwilligerswerk doen, maar is het eigenlijk wel zo makkelijk om te ‘helpen’? In deze documentaire zijn enkele vrijwilligers gevolgd die deze beslissing hebben gemaakt en naar Cuzco, Peru zijn afgereisd voor vrijwilligerswerk. Wat houdt vrijwilligerswerk eigenlijk allemaal in en wat vinden de kinderen van de vrijwilligers die komen? En waarom werken de projecten met vrijwilligers? Vanuit ieders perspectief geeft de film een inkijk van de gevoelens die opkomen bij de vrijwilligers, kinderen en projecteigenaren.

 

Trainingen en vertoningen

Train de trainer

Implementatie van de documentaire in een voorbereidingstraject

Een van de doelen van het maken van de documentaire Last Minute Weeshuis was het inzetten van de film als educatief middel voor vrijwilligers die nog op pad moeten gaan. De documentaire duurt 38 minuten en is dus ideaal om te gebruiken in voorbereidingstrajecten voor vrijwilligers. N.a.v. de film kunnen vrijwilligers dan met de trainers discussiëren over wat je als vrijwilligers wel of niet kunt doen, dit is veel makkelijker als je een beeld hebt bij wat er allemaal komt kijken bij het gehele traject van vrijwilligerswerk. Gedrag van kinderen wat je in de documentaire ziet kan uitgelegd worden en hechtingsproblematiek kan een gezicht krijgen zodat vrijwilligers bewuster kunnen handelen en vrijwilligerswerk in het belang van het kind is.

Karin is op dit moment druk bezig met het uitwerken van een training voor trainers rondom de documentaire zodat in 2015 geïnteresseerde organisaties en scholen deze kunnen gaan implementeren in hun voorbereidingstraject voor vrijwilligers/stagiaires.

Wil jouw organisatie/school het voorbereidingstraject verbeteren en zich inzetten voor vrijwilligerswerk dat echt in het belang van het kind is? Stuur een mailtje naar karin@lastminuteweeshuis.nl en zij neemt contact op om dit traject samen aan te gaan.

 

Events/Conferenties

Vertoning van de documentaire inclusief discussie

De documentaire Last Minute Weeshuis raakt verschillende (maatschappelijke) thema’s als kinderrechten, voluntourism, development, aid, cultuur, educatie, social media. De documentaire is voor veel events en conferenties daarom een interessante aanvulling om een discussie te openen en een programma te versterken. Ben jij betrokken bij een event of conferentie waar je graag de documentaire zou willen vertonen? Neem dan contact op met karin@lastminuteweeshuis.nl.

Schermafbeelding 2015-04-29 om 13.31.49 Schermafbeelding 2015-04-29 om 13.31.49