Nieuw rapport van Disability Rights International over kinderen in Oekraine

ingevoerd op 06-05-2015

Het rapport - No Way Home: The Exploitation and Abuse of Children in Ukraine’s Orphanages - is het resultaat van een 3-jarig onderzoek door Disability Rights International (DRI) naar misbruik van kinderen in grote instituties, psychiatrische instellingen en kostscholen in de Oekraine - het aantal kinderen op deze plekken wordt geschat op 100.000. Het rapport zegt over kinderen met een handicap: “orphanages are a gateway to lifelong institutionalization in abusive adult facilities.”

Het rapport gaat in op de schendingen van kinderrechten in deze instituties verspreidt door de Oekraine: o.a. verwaarlozing, onvoldoende/onjuiste medische zorg, gedwongen abortus en sterilisatie, fysiek geweld, sociale isolatie, electro-shock therapie. Het rapport gaat ook in op de link tussen instituties en kinderhandel en de rol van internationale hulp in het in stand houden van instituties. Het rapport geeft ten slotte aanbevelingen voor internationale samenwerking om institutionalisering te verminderen.

Bekijk het rapport hier (http://www.driadvocacy.org/wp-content/uploads/No-Way-Home-final.pdf)

Lees meer (http://www.driadvocacy.org/dri-investigation-reveals-shocking-dangers-and-violence-faced-by-children-living-in-orphanages/)

Schermafbeelding 2015-05-06 om 16.19.04 Schermafbeelding 2015-05-06 om 16.19.04