Verslag bijeenkomst "Elk Kind in een Gezin" online

ingevoerd op 03-06-2015

Op 11 mei jl. organiseerden Better Care Network Netherlands, Wereldkinderen en Stichting Vrienden van Give a Child a Family een bijeenkomst voor particuliere initiatieven/stichtingen/organisaties die werken aan de zorg voor kwetsbare kinderen in Afrika.

Vanuit bevlogenheid en hart voor kwetsbare kinderen willen veel mensen kinderen in Afrika helpen door steun te geven aan een kinderhuis of een nieuw kinderhuis op te richten. Dan wel door in kinderhuizen vrijwilligerswerk te doen. Tegelijkertijd groeit het besef dat een kinderhuis niet de beste vorm van kinderopvang is. Op basis van onderzoek is wereldwijd vast komen te staan dat opvang in een gezin bijna altijd beter is voor de ontwikkeling en het welzijn van een kind. Deze inzichten zijn vastgelegd in het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind en in de richtlijnen voor Alternatieve Zorg voor Kinderen. Maar, hoe doen we dat dan? Hoe werken we toe naar duurzame opvang en opvoeding in een gezin? Met steun van welke partijen kan gewerkt worden aan zorgvuldige plaatsing in een gezin?

De aanleiding om deze bijeenkomst te organiseren is de conferentie “ Implementing Family Care in Africa” die van 10-12 juni 2015 in Johannesburg, Zuid Afrika wordt georganiseerd en die specifiek gericht is op Afrikaanse organisaties die de opvang van kwetsbare kinderen uitvoeren. Met de bijeenkomst in Nederland willen we daarom niet alleen hier de discussie over de opvang van kwetsbare kinderen in Afrika een stap verder brengen, maar ook de dialoog hierover tussen de Nederlandse organisatie en de lokale partner stimuleren. En Nederlandse PI aanmoedigen hun lokale partner te steunen om naar de conferentie in Johannesburg te gaan.

Bekijk hier (http://www.bettercarenetwork.nl/pg-17382-7-94048/pagina/activiteiten_-_elk_kind_in_een_gezin_11_mei_2015.html) het verslag en de presentatie van de bijeenkomst.

Schermafbeelding 2015-06-03 om 14.30.38 Schermafbeelding 2015-06-03 om 14.30.38