Pleegzorg voor kinderen in India

ingevoerd op 10-07-2015

India’s Ministerie van Women and Child Development (WCD) heeft voor het eerst richtlijnen voor pleegzorg verspreid aan deelstaatregeringen. Dit is voor het eerst dat het concept van pleegzorg wordt geïntroduceerd in India. Kinderen van wie de ouders niet in staat zijn om voor hen te zorgen, werden altijd in een kinderhuis geplaatst. Het nieuwe pleegzorgsysteem zorgt ervoor dat kinderen in niet-verwante families worden geplaatst in afwachting van hereniging met hun ouders, of adoptie.

De richtlijnen stellen dat ”terwijl institutionalisering de een gangbare praktijk is, wordt erkend dat een familiale omgeving de beste plek is om een holistische en goede ontwikkeling van een kind te waarborgen.” In de richtlijnen is onder andere uiteengezet hoe mensen in aanmerking komen voor pleegouders, welke voorzieningen er dienen te zijn en de verantwoordelijkheden van pleegouders. Volgens het artikel zal de overheid ”nominale financiële hulp” uitkeren aan pleegouders om hen tegemoet te komen in de kosten van de zorg voor de pleegkinderen in hun gezin.

 

Bron: Bangalore Mirror (http://www.bangaloremirror.com/news/india/Foster-care-finally-comes-for-children-in-India/articleshow/47559399.cms)

 

 

Vlag_india Vlag_india