Wereldwijd onderzoek naar de rol van mannen in de zorg voor kinderen

ingevoerd op 24-07-2015

Vrouwen besteden gemiddeld tussen de 2 en 10 keer meer tijd aan de zorg voor een kind dan mannen. Dat blijkt uit het rapport State of the World’s Fathers (http://sowf.men-care.org/download/ ), het eerste mondiale onderzoek naar de rol van mannen in de zorg voor kinderen. Het onderzoek van MenCare Campaign schat dat ongeveer 80 procent van de mannen en jongens in hun leven vader wordt. Vrijwel alle jongens en mannen hebben enige vorm van zorgrelatie met hun kinderen.

Het is volgens het rapport dringend nodig dat jongens en mannen bouwen aan hun ouderlijke vaardigheden, samenwerken met moeders in de opvoeding van hun kinderen en tijd besteden met hun kinderen. Vaders vinden de ontwikkeling van hun kinderen zeer belangrijk en zijn biologisch net zo goed in staat om zorg te verlenen als moeders. Mannelijke betrokkenheid in de zorgtaken voor kinderen heeft positieve resultaten in het leven van kinderen, vrouwen en de mannen zelf.

Het betrekken van jongens en mannen in de zorg aan kinderen kan helpen om geweld tegen vrouwen en kinderen te voorkomen en gendergelijkheid en rechten van kinderen te promoten. Het rapport geeft een mondiale agenda voor het betrekken van mannen en jongens.

 

Zie ook:

State of the World?s Fathers Child Rights Perspective Report 2015 (https://drive.google.com/file/d/0B4A1y230eseYNjBhdXN1NEt5YUU/view)

State of Africa’s Fathers 2015 (https://drive.google.com/file/d/0B4A1y230eseYVHd2WWk4cVNYSlE/view)

 

cover cover