Meer nieuws uit het Better Volunteering Better Care initiatief

ingevoerd op 20-01-2016

Better Volunteering Better Care Collaboration Workshop, Bangkok Thailand

Op 19 en 20 november 2015 kwamen leden van het Better Volunteering Better Care initiatief, andere kinderrechtenorganisaties en actoren uit de toerisme sector bij elkaar om samen verdere initiatieven te ontwikkelen om internationaal vrijwilligerswerk in kinderhuizen te ontmoedigen. Het doel van de workshop was het leren van alle activiteiten tot dusver en om cross-sectorale perspectieven hierop te delen. Er werden ook ideeen gemaakt om samen vanuit het BVBC iniatief in de toekomst op te pakken

 

Exchange meeting on Volunteering and Voluntourism - Berlin, Germany

Op 19 oktober kwamen verschillende organisaties samen om vervolg te geven aan de studie From Volunteering to Voluntourism - Challenges for the Responsible Development of a Growing Travel Trend en om  goede voorbeelden uit de praktijk uit deze snelgroeiende sector te verzamelen. Hier hebben we allemaal behoefte aan. Een follow up staat over een half jaar gepland, ook in Berlijn. Voor meer informatie over dit initiatief, neem contact op met volunteering@bettercarenetwork.org  

 

Comlamh’s Code of Good Practice

De Ierse ontwikkelingsorganisatie Comlámh heeft recentelijk haar Code of Good Practice for Volunteer Sending Agencies ge-update. Deze kan worden gebruikt door elke organisatie die vrijwiligers uitzend naar ontwikkelingslanden, groot, klein, commercieel of non-profit. Bekijk de Code of Good Practice hier (http://www.comhlamh.org/code-of-good-practice-2/?utm_source=October-December+2015&utm_campaign=October-December+2015+Newsletter&utm_medium=email)

 

Wisdom Wednesdays, Kathmandu, Nepal

Next Generation Nepal, in samenwerking met leden van de Preventing Orphanage Voluntourism Working Group in Nepal - de ambassade van de VS, Learning Service, The Umbrella Foundation, Forget Me Not - hebben een nieuwe campagne om lokaal bewustwording te creeren rond ”weeshuistoerisme” en ethisch verantwoord toerisme in Nepal. Daarvoor organiseren gesprekken in het toeristendistrict in Kathmandu (Thamel) gericht op toeristen, vrijwilligers en expats werkzaam in de toerismesector onder de naam ”Wisdom Wednesdays”.

 

Voor meer informatie over het Better Volunteering Better Care initiatief, kijk hier (http://www.bettercarenetwork.org/bcn-in-action/better-volunteering-better-care?utm_source=October-December+2015&utm_campaign=October-December+2015+Newsletter&utm_medium=email)

 

logorectangle (1) logorectangle (1)