EenVandaag: 80% van de "weeskinderen" geen wees

ingevoerd op 03-08-2016

Naar aanleiding van de release van de film Les Chevaliers Blancs (http://www.bettercarenetwork.nl/nw-17382-7-3628254/nieuws/reactie_better_care_network_netherlands_-_release_les_chevaliers_blancs.html), zond EenVandaag (http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/68441/handel_in_nepweeskinderen) op 3 augustus een item uit waarin er aandacht was voor het feit dat gemiddeld 80% van de kinderen in kinderhuizen nog minstens een ouder heeft. Ook werd de link gemaakt met vrijwilligerswerk in kinderhuizen waardoor kinderhuizen in stand worden gehouden en in sommige landen zelfs in aantal toenemen.

Hiervoor werd Better Care Network Netherlands geinterviewd. Verder kwamen ook Caroline Scheffer, voormalig directeur van de Umbrella Foundation Nepal (http://umbrellanepal.org/), en Stephen Ucembe van de Kenya Society of Careleavers (http://www.kesca.org) aan het woord.

Bekijk de uitzending hier (http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/68441/handel_in_nepweeskinderen).

Lees de reactie (http://www.bettercarenetwork.nl/nw-17382-7-3628254/nieuws/reactie_better_care_network_netherlands_-_release_les_chevaliers_blancs.html) van BCN Nederland op Les Chevaliers Blancs

EenVandaag EenVandaag