Don't look away campagne: kindersekstoerisme

ingevoerd op 30-09-2016

Bron: DCI-ECPAT

 

Deze zomer is er een social media campagne voor Don’t look away (https://www.defenceforchildren.nl/p/74/4245/mo233-m80/mo481-cg320/mo480-cg320/mo544-cg385) gevoerd om vakantiegangers op te roepen alert te zijn en vermoedens van kindersekstoerisme te melden. Defence for Children-ECPAT werkt hierin samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, de Koninklijke Marechaussee (KMar), de politie, het Meldpunt Kinderporno, de ANVR, TUI Benelux, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl en heeft hierdoor een groot bereik weten te generen. Het aantal bezoekers van meldkindersekstoerisme.nl (http://www.meldkindersekstoerisme.nl/) als reportchildsextourisme.eu (http://www.reportchildsextourisme.eu/) is aanzienlijk gestegen.

Het doel van de Don’t Look Away campagne is dat mensen bij vermoedens van kindersekstoerisme niet wegkijken, maar dit melden bij www.meldkindersekstoerisme.nl. De oproep van ’Don’t Look Away’ is niet alleen gericht aan reizigers, maar ook aan medewerkers in de reisbranche, internationale hulp- en ontwikkelingsorganisaties en bedrijven die actief zijn in het buitenland. Daarnaast is de oproep gericht aan Nederlanders die (tijdelijk) in het buitenland wonen en kennis hebben van vermeende kindersekstoerisme praktijken. Het is van belang om de algemene bewustzijn te vergroten, zodat de sociale controle wordt vergroot. Dit draagt bij aan het vergroten van het aantal meldingen van misstanden en het verder bestrijden van de misdaad.

Benieuwd wat kindersekstoerisme is, wie de daders zijn, welke kinderen extra kwetsbaar zijn, waar het voorkomt, welke meldingen er binnenkomen en wat de toerismesector hiertegen doet? Bekijk dan het filmpje (http://bit.ly/2d7ZzkN) van de discussieavond ECPAT Inspirations van 28 september terug. Collega’s Celine Verheijen, Theo Noten beiden werkzaam op Kinderrechten en Seksuele Uitbuiting komen hierin aan het woord en daarnaast Paulien van der Geest van Footprint Travel en Sarah de Vos van Meldkindersekstoerisme.nl!

Beeldmerk-Dont-Look-Away-XL-710 Beeldmerk-Dont-Look-Away-XL-710