ELK KIND TELT MEE! TEKEN DEZE PETITIE

ingevoerd op 21-10-2016

220 miljoen kinderen in de wereld staan er helemaal alleen voor en worden niet gezien. Onacceptabel! Ook kinderen zonder ouders of die de ouderlijke zorg dreigen te verliezen hebben recht op zorg en bescherming. Het is de verantwoordelijkheid van onze overheid de rechten van elk kind te beschermen door middel van beleid en gerichte hulpverlening.

Op 21 november, de dag na Dag van de Rechten van het Kind, overhandigt SOS Kinderdorpen deze petitie aan de Nederlandse politiek en vragen ze hen om deze kinderen te beschermen en hier beleid voor te maken. 

Teken deze petitie en zorg ervoor dat kinderen zonder ouderlijke zorg de liefde en bescherming krijgen waar zij recht op hebben. Doe mee! (http://www.soskinderdorpen.nl/petitie-kinderrechten) 

Bekijk ook www.soskinderdorpen.nl/petitie-kinderrechten (http://www.soskinderdorpen.nl/petitie-kinderrechten)

 

Achtergrond

Op 27 september 2015 legde de Verenigde Naties een 17-tal nieuwe ontwikkelingsdoelen vast om in 2030 een duurzame ontwikkeling van de wereld te bereiken. Een wereld waarin kinderen veilig kunnen opgroeien en waar de kansen voor elk kind gelijk zijn. En daarom vragen wij aandacht van het Nederlandse publiek om de politiek en beleidsmakers te overtuigen om kinderen zonder ouderlijke zorg of die het risico lopen deze te verliezen zichtbaar te maken in beleidsplannen, programma’s en statistiek. Ook deze kwetsbare doelgroep moet veilig, gezond en liefdevol kunnen opgroeien.  Want als ze niet zichtbaar zijn in onderzoekscijfers is het bijna niet mogelijk om doelgericht beleid te formuleren en compleet onmogelijk om inzicht te krijgen of ze baat hebben gehad bij de wereldwijde inspanningen om de ontwikkelingsdoelen te realiseren. Als dit niet wordt veranderd dan zullen 220 miljoen kinderen wellicht nooit een eerlijke kans krijgen, geen gezonde ontwikkeling doormaken en geen uitzicht hebben op een goede toekomst.

Lees hier alle informatie over deze petitie (http://www.soskinderdorpen.nl/getmedia/dc3313d0-4f63-4a15-90e0-aa4a743606b5/Petition-Childrens-Rights-SOS-Kinderdorpen.aspx)
Lees hier de actiepunten waarvoor wij de overheid verantwoordelijk stellen (http://www.soskinderdorpen.nl/getmedia/cd4850f8-8d5a-462b-af98-d374c943861e/6-actiepunten-Nederlande-overheid-kinderrechten.aspx)

SOS Kinderdorpen_campagne SOS Kinderdorpen_campagne