Debat 3 november: Rwanda, een land zonder weeshuizen?

ingevoerd op 28-10-2016

Rwanda is begonnen met de sluiting van alle weeshuizen. Het Afrikaanse land loopt daarmee voorop in een wereldwijde trend. Het Humanity House in Den Haag opent binnenkort de multimediale tentoonstelling die hier op inzoomt: ‘In my dreams I want to become a tourist’. Voor de opening wordt er een debat georganiseerd met de makers en Mirjam Blaak, voorzitter van Better Care Network Nederland over het Rwandese besluit. Westerse hulporganisaties juichen dit besluit toe. De makers stellen de vraag: zijn de kinderen nu echt beter af? Hoe is de verhouding tussen Westerse hulporganisaties en lokale partijen? En hoe verhoud je je als Westerse verslaggever tot deze kwetsbare kinderen?

In de multimediale tentoonstelling de broers Hirwa (13) en Jean-Cloude (11) gevolgd die met behulp van de drie makers herenigd worden met hun jonge moeder, nadat zij lange tijd in een weeshuis gewoond hebben. De tentoonstelling, met centraal daarin de film ‘In my dreams I want to become a tourist’, is gemaakt door fotografe Anaïs Lopéz, journalist Paulien Bakker en filmmaker Anisleidy Martínez. De tentoonstelling toont de complexiteit van de relatie tussen Westerse hulpverleners en kunstenaars enerzijds en hulpontvangende niet-Westerse landen anderzijds.

Voor meer informatie en de trailer, zie: Humanity House (https://www.humanityhouse.org/agenda/rwanda-een-land-zonder-weeshuizen/?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=november-in-het-humanity-house) en de website van Paulien Bakker (http://narrative.ly/the-grandchildren-of-genocide/)

Humanity House Humanity House