Twee nieuwe praktijkvoorbeelden op het gebied van reïntegratie online: Kenia en Rwanda

ingevoerd op 11-11-2016

Onze website heeft een sectie ”praktijkvoorbeelden” waar veel goede voorbeelden te vinden zijn van kleinschalige projecten op het gebied van alternatieve zorg voor kinderen en gerelateerde thema’s.

Sinds vandaag staan er twee nieuwe voorbeelden op het gebied van reïntegratie online:

1. het voorbeeld van de samenwerking tussen Fidesco Nederland en Cecydar centrum in Kigali, Rwanda (http://www.bettercarenetwork.nl/pg-17382-7-107993/pagina/praktijkvoorbeelden_-_reintegratie_rwanda.html) waarbij het uitgangspunt is om kinderen te re-integreren in een gezinsomgeving. Het voorbeeld laat zien hoe zij dit aanpakken

2. het voorbeeld van PIP Foundation in Kenia (http://www.bettercarenetwork.nl/pg-17382-7-107995/pagina/praktijkvoorbeeld_-_reintegratie_kenia.html) die hulpverleners en leerkrachten traint op psychosociaal gebied om hun expertise te vergroten op het gebied van de begeleiding van kansarme (straat) kinderen en hun gezinnen. Dit jaar zijn ze een pilot gestart op het gebied van re-integratie. Je kunt lezen hoe zij begeleiding op psychosociaal gebied een belangrijke plek geven binnen het reïntegratie proces.

 

Voor meer praktijkvoorbeelden, kijk hier (http://www.bettercarenetwork.nl/pg-17382-7-21412/pagina/praktijkvoorbeelden.html)

 

 

Fidesco Fidesco
PIP PIP