BCN Netherlands ondertekent de brief "All children count but not all children are counted"

ingevoerd op 25-11-2016

Al eerder hebben we op de website geschreven over de open brief ”All children count but not all children are counted” aan de VN en de VN-lidstaten over het ontbreken van data over kinderen zonder ouderlijke zorg. Better Care Network Netherlands heeft, net als 250+ andere organisaties, deze brief getekend.

Op 27 september 2015 legde de Verenigde Naties een 17-tal nieuwe ontwikkelingsdoelen - de Sustainable Development Goals - vast om in 2030 een duurzame ontwikkeling van de wereld te bereiken. Een wereld waarin kinderen veilig kunnen opgroeien en waar de kansen voor elk kind gelijk zijn.

Wanneer we succesvol willen zijn met het behalen van deze doelen - waarbij het uitgangspunt is ”leave no one behind” - dan moeten we zorgen dat ook kinderen zonder ouderlijke zorg of die het risico lopen deze te verliezen zichtbaar zijn in beleidsplannen, programma’s en statistiek. Ook deze kwetsbare doelgroep moet veilig, gezond en liefdevol kunnen opgroeien. Want als ze niet zichtbaar zijn in onderzoekscijfers is het bijna niet mogelijk om doelgericht beleid te formuleren en compleet onmogelijk om inzicht te krijgen of ze baat hebben gehad bij de wereldwijde inspanningen om de ontwikkelingsdoelen te realiseren. 

Bekijk de brief (http://www.bettercarenetwork.nl/content/17382/download/clnt/71625_All_children_count_but_not_all_are_counted_EN_15.11.16.pdf)

Bekijk de ”Map of Support” (https://www.scribblemaps.com/maps/view/SDG_map/SDG)

SDG_2 SDG_2