Oeganda heeft een nieuw National Action Plan for Child Well-Being 2016-2021

ingevoerd op 09-12-2016

Oeganda heeft een nieuw National Action Plan for Child Well-Being 2016-2021 (http://bettercarenetwork.org/sites/default/files/Uganda%20Child%20Well-Being%20Plan.pdf). In dit Nationaal Actieplan omschrijft Oeganda doelstellingen, plannen en acties die genomen moeten worden om het welzijn van kinderen in Oeganda te verbeteren. Het document wijst erop dat 62 procent van de personen die in armoede leven kinderen zijn. Opgemerkt wordt dat 33 procent van de kinderen onder de 5 jaar onvolgroeid is en dat slechts 37 procent van de kinderen naar het secundair onderwijs gaat.

Oeganda merkt op dat het in het verleden een aantal doelstellingen en hervormingen heeft geïntroduceerd die hebben geleid tot aanzienlijke successen met betrekking tot het beëindigen van armoede in het kader van de Millennium Development Goals. Die doelen waren erin beperkt dat ze alleen gericht waren op het verminderen van kindersterfte, verbetering van toegang tot een hiv-behandeling en het voorkomen van malaria.

Dit plan onderzoekt het overkoepelende doel van Oeganda om halverwege de 21ste eeuw een welvarend land te zijn. Leiders beseffen dat dit niet kan worden bereikt zonder het aanpakken van kinderarmoede, ontwikkeling, gezondheid en onderwijs. Als zodanig heeft Oeganda haar doelstellingen, plannen en acties ontwikkeld voor een beter welzijn van kinderen.

De doelstellingen van Oeganda zijn: het voorkomen van kindersterfte; het versterken van de gezonde emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen; de risico’s van misbruik, uitbuiting, geweld en verwaarlozing te verminderen; het verhogen van de participatie van kinderen; en het bevorderen van op bewijs gebaseerde programma’s en monitoring. Deze doelstellingen komen overeen met de doelstellingen van Oeganda voor een betere gezondheid, voeding en verzorging; beter onderwijs; betere preventie, sterkere families, veiligere scholen en betere handhaving; beter ouderschap en een betere stem; betere resultaten, beter leren en betere gegevens.

Oeganda eindigt dit plan door de nadruk te leggen op het belang van de verwezenlijking van deze doelen voor het welzijn van kinderen. Het herhaalt dat Oeganda niet aan haar plan voor de welvaart in 2040 kan voldoen als het niet de doelstellingen voor het welzijn van kinderen heeft aangepakt.

Bekijk het plan hier (http://bettercarenetwork.org/sites/default/files/Uganda%20Child%20Well-Being%20Plan.pdf)

National Action Plan Uganda 2016-2021 National Action Plan Uganda 2016-2021