Towards the Right Care for Children. Orientations for reforming alternative care systems. Africa, Asia, Latin America

ingevoerd op 03-02-2017

De Europese Commissie en SOS Children’s Villages International, in samenwerking met CELCIS (Centre for Excellence for Looked after Children in Scotland) hebben een studie uitgevoerd naar de bestaande kennis over uitdagingen op het gebied van alternatieve zorg op drie continenten en in zes landen (Chili, Ecuador, Indonesië, Nepal, Nigeria en Oeganda. Op die manier is er gepoogd richtlijnen te ontwikkelen voor toekomstige EU strategieën voor de-institutionalisering van kinderen in ontwikkelingslanden.

Het rapport onderzoekt de factoren die er toe leiden dat kinderen gescheiden worden van hun gezin en in verschillende zorgsettings, inclusief institutionele zorg, terecht komen. De aanpak focust zich op nationale systemen van kinderbescherming, om zo overheden aan te moedigen hun verantwoordelijkheid te nemen zoals vastgelegd in het VN Kinderrechtenverdrag. Het rapport laat ook geel duidelijk zien hoe regulering en monitoring van deze systemen nu onvoldoende prioriteit krijgen en onder gefinancierd zijn.

Download het rapport hier (http://www.sos-childrensvillages.org/getmedia/792aa016-fc16-4ad7-82f5-bf970b2a7c06/RightCareforChildren-SOS-EC-Jan2017.pdf)

Towards the right care for children Towards the right care for children