70ste particuliere initiatief sluit zich aan bij #EveryChildAFamily

Beweging richting familiegerichte zorg

Met Stichting4Gambia erbij zijn er inmiddels zeventig particuliere initiatieven aangesloten bij de Pledge #EveryChildAFamily. Daarmee verklaren deze particuliere initiatieven, werkzaam in het globale Zuiden, dat familie dé plek is voor een kind om op te groeien. Zij roepen andere ngo’s, bedrijven, kerken en scholen op te investeren in familiegerichte zorg.

In het najaar van 2019 startte het initiatief met twaalf ondertekenaars. Dankzij de inzet van met name de Dutch-Tanzania Foundation (https://www.dutchtanzaniafoundation.org/) is deze beweging nog altijd groeiende. In de afgelopen jaren zijn webinars georganiseerd over familiegerichte zorg, presentaties gegeven bij landenplatforms van particuliere initiatieven, zijn er opinie artikelen in landelijke dagbladen verschenen en vonden vele gesprekken plaats met particuliere initiatieven die residentiële zorg bieden.

Zet u zich in voor een particulier initiatief in het globale Zuiden? We gaan graag met u in gesprek over aansluiting bij onze beweging! Meer informatie over de pledge vind u hier (https://www.bettercarenetwork.nl/nw-17382-7-3735530/nieuws/stichtingen_promoten_alternatief_voor_weeshuizen.html) en u kunt altijd vrijblijvend een gesprek met ons aanvragen (mailto:info@bettercarenetwork.nl). 

58zM2UiQ 58zM2UiQ