Interview Celeste Matross over mentale gezondheid van gemeenschappen

BCNN serie over mentale gezondheid

Voor onze serie over mentale gezondheid interviewden we Celeste Matross. Celeste is landendirecteur Zuid-Afrika bij REPSSI (https://repssi.org/).

Wij vroegen naar haar om haar kennis te delen over mentale gezondheid in gemeenschappen. In deze video legt ze het belang ervan uit, geeft ze tips over het starten van programma’s rondom mentale gezondheid en gaat ze in op belangrijke handvatten bij het vormgeven van een programma. 

U kunt het interview met haar bekijken via Youtube (https://youtu.be/bhFrGocBTT0).

 

Over Celeste

Celestes carrière als psycholoog beslaat 14 jaar en omvatte onder meer het verlenen van geestelijke gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning aan slachtoffers van geweld en mensenrechtenschendingen.

Heeft een passie voor de ontwikkeling van gemeenschapsgerichte psychosociale ondersteuning en heeft gezorgd voor capaciteitsopbouw; supervisie en mentorschap voor lokale organisaties in Zuid-Afrika, Soedan, Gambia en Guinee.

Ze heeft ook meegewerkt aan de ontwikkeling van online curricula en workshops voor capaciteitsopbouw over MHPSS ,Transitional Justice en trauma-informed practice. Ook werkt ze aan ondersteuning van families van slachtoffers van gedwongen en onvrijwillige verdwijningen en ondersteunde ze hulpverleners uit de Filippijnen, twaalf landen in Afrika en zes landen in het Midden-Oosten. Ze heeft dit werk gepresenteerd op het kantoor van de Verenigde Naties in Genève voor de vijfde jaarlijkse expertworkshop van het Voluntary Fund for Victims of Torture van de Verenigde Naties, ‘Rehabilitation and Redress for Victims of Sexual and Gender-based Torture’.

celeste celeste