Collaborating, Learning and Adapting framework (CLA) zorgt voor mooie resultaten

Changing the Way We Care (CTWWC)

Changing the Way We Care (CTWWC) heeft het Collaborating, Learning & Adapting (CLA) framework gebruikt om de ontwikkeling van familiezorg te verbeteren. Het framework staat centraal in de visie van CTWWC en stelt hen in staat om te leren van verschillende landen en op deze manier bij te dragen aan de wereldwijde kennisbasis.

Het framework houdt er rekening mee dat hervorming van zorg een complex en langdurig proces is en dat samenwerking van verschillende actoren is vereist. Door de samenwerking zijn al verschillende mooie resultaten geboekt waaronder het trainen van maatschappelijk werkers in Guatemala, Haïti, India, Kenia en Moldavië. Door het trainen van deze maatschappelijk werkers konden 392 kinderen van residentiële zorg naar familiegerichte zorg verplaatst worden.

Meer weten over de toepassing en resultaten van het CLA framework? Klik hier (https://bettercarenetwork.org/library/principles-of-good-care-practices/learning-brief-applying-the-collaborating-learning-and-adapting-framework). 

Changing the Way We Care (CTWWC) is een initiatief om familiezorg te verbeteren voor kinderen in tehuizen of kinderen die het risico lopen op een scheiding tussen kind en gezin.

 

fullsizeoutput_967 fullsizeoutput_967