Commissie Rechten van het Kind vergadert: aankondiging verjaardag Kinderrechten verdrag

ingevoerd op 26-5-2009

De Commissie voor de Rechten van het Kind opende vandaag zijn 51e sessie met de herverkiezing van Ms Kang als voorzitter, vaststelling van de agenda en een overzicht van het werk van de komende weken.

Op 20 november zal de 20e verjaardag van het Kinderrechten Verdrag (IVRK) worden gevierd met een speciale tweedaagse bijeenkomst in Geneve met als thema ”Dignity, Development and Dialogue”. Hier zullen vertegenwoordigers van staten, United Nation fondsen en programma’s, NGO’s, academics en andere relevante partners aanwezig zijn en vormt een unieke gelegenheid te bezien hoe het verdrag ontwikkelingen heeft en kan bevorderen.

Voorzitter Kan kondigde ook aan dat op 1 mei Marta Santos Pais is aanhewezen als speciale Vertegenwoordiger van de Secretary-General voor geweld tegen kinderen. Ook meldde zij dat de Raad voor de Mensenrechten elk jaar een volle dag zal wijden aan de rechten van kinderen. Dit jaar vond deze dag plaats op 11 maart 2009 waar onder andere de Guidelines for the appropriate Use and Conditions on children in alternative care op de agenda stonden.

Wij blijven de 55ste sessie volgen en zullen relevant nieuws op deze website zetten