SAN! campagne 2009 - STOP the crisis!

ingevoerd op 17-8-2009

Dit jaar staat STOP AIDS NOW! rond 1 december, Wereld Aidsdag, stil bij de gevolgen van de economische crisis op de strijd tegen hiv en aids. Uit onderzoek van UNAIDS en de Wereld Bank blijkt dat de behandeling van 1,8 miljoen mensen met hiv in ontwikkelingslanden onder druk staat. Dat is voor STOP AIDS NOW! onacceptabel.

De campagne richt zich specifiek op deze groep van 1,8 miljoen mensen en benadrukt dat extra steun nodig is om de geboekte successen in de strijd tegen hiv en aids te kunnen voortzetten. Voor een effectieve campagne is het van groot belang dat deze 1,8 miljoen mensen een gezicht krijgen en dat een zwartboek wordt opgesteld met nieuwe feiten en verhalen over behandelingen die gestaakt worden of niet optimaal plaats vinden onder invloed van de crisis. Het gaat dus om concrete feiten, die onomstotelijk aantonen dat de crisis nú al de behandeling van mensen met hiv beïnvloedt.

Daarbij hebben we de hulp van het Better Care Network nodig:

1. Stuur ons alle relevante berichten en persoonlijke verhalen die je bent tegenkomen en die aantonen dat de economische crisis de behandeling van mensen met hiv op dit moment al beïnvloedt. 

2. Stuur dit bericht dat je in het engels hieronder vindt door aan je contacten. Het doel van de oproep is om in contact te komen met mensen met hiv in ontwikkelingslanden van wie de behandeling wordt (of dreigt te worden) beïnvloed. Persoonlijke verhalen die we eventueel in de campagne door middel van beeld/film materiaal willen laten terugkomen. Niet alle leden van het BCN zijn natuurlijk actief op het gebied van HIV/AIDS, maar we willen deze oproep zo breed mogelijk uitzetten.

De deadline voor het insturen van de testimonials is 1 september.

Veel is nog onduidelijk over de specifieke gevolgen van de crisis, maar de signalen die we ontvangen zijn erg verontrustend. STOP AIDS NOW! wil niet wachten tot alle feiten boven tafel zijn, want dan is het waarschijnlijk te laat. Met jouw hulp hopen we het Nederlandse publiek én de politiek tot actie te kunnen bewegen.

STOP AIDS NOW!,
Keizersgracht 390, 1016 GB Amsterdam
t +31(0)205287828 f +31(0)206275221

Oproep in het engels voor contacten kun je, via onderstaande link, vinden op de agenda pagina van onze website waar het te downloaden is.