Netwerkmiddag in Amsterdam op 8 oktober in teken van goede voorbeelden

ingevoerd op 31-8-2009

NETWERKMIDDAG 8 OKTOBER IN AMSTERDAM
13.30 – 18.00
Op 8 oktober hopen wij velen te zien op onze jaarlijkse netwerkmiddag.
Een middag om kennis op te doen en om te netwerken.

Aan de basis van de deÏnstitutionalisering en de sluiting van de grote kinderhuizen ligt de gedachte dat het voor de ontwikkeling van kinderen beter is om op te groeien in een gezin of een gezinsachtige situatie. Daarnaast is het streven dat kinderen zoveel mogelijk binnen hun eigen familie, netwerk of sociale omgeving wonen wanneer zij niet door hun biologische ouders kunnen worden grootgebracht. Dit klinkt eenvoudig, maar het blijkt in de praktijk niet altijd zo eenvoudig als het lijkt.

Op deze netwerkmiddag willen wij samen met u bekijken waar men in de praktijk tegenaan loopt als kinderen vanuit een kinderhuis geplaatst worden bij familie of in een gezin in hun netwerk. Het kan hierbij b.v. gaan om de mate van voorbereiding op de plaatsing, het al dan niet maken van afspraken, de draagkracht van de families op verschillende gebieden, maar ook om het al dan niet ontvangen van steun van het netwerk rond het gezin of het bouwen van een “safety net” rond kwetsbare gezinnen.

Drs. Josien de Klerk van World Granny zal laten zien wat grootouders die kleinkinderen in hun gezin hebben opgenomen meemaken en nodig hebben, terwijl Hedda van Lieshout van de Stichting Op Eigen Kracht met de introductie van de Family Group Conference mogelijkheden zal schetsen om familieleden van de kinderen meer te betrekken bij een plaatsing, hen verantwoordelijkheid te geven en daarmee meer succesvolle plaatsingen te realiseren.

De middag wordt geleid door Dhr. Henk Kasbergen.
 
Na de inleidingen zal er ruimte zijn voor vragen met na de pauze een ronde langs voorbeeldprojecten. Ook is er voor een ieder gelegenheid kennis te nemen van het werk van onze werkgroepen, zich aan te melden om mee te doen en natuurlijk met elkaar kennis te maken en uit te wisselen.

De bijeenkomst vindt plaats in Aristo Zalencentrum op loopafstand van NS station Amsterdam Sloterdijk waar ook ruimte is om te parkeren.
U ontvangt begin september op uw email adres het volledige programma en een routebeschrijving. Hiertoe kunt u uw email adres laten noteren via de website bij de ontvangers van de nieuwsbrief. U kunt zich nu reeds aanmelden op info@bettercarenetwork.nl met vermelding van uw emailadres en eventueel de organisatie waarvoor u actief bent.