Terug naar huis: kerstaktie van Kerk in Aktie

ingevoerd op 16-12-2009

Je bent de vijfde van acht kinderen. Je ouders werken hard op hun landje in het noorden van Ghana. Je moet meewerken, maar het is nooit genoeg. Op een dag lokt een mensenhandelaar je naar de grote stad voor ”een beter leven”. Daar verkoop je dag-in dag-uit suikerriet om in leven te blijven, maar het is nooit genoeg. Je wil zo graag terug naar huis, maar je weet niet hoe. Dit overkwam Akua Labik.

Akua Labik
Akua Labik is één van de 25.000 kinderen die dagelijks in de Ghanese hoofdstad Accra op straat moeten zien te overleven. Voor deze meisjes is het project ‘Lifeline’ opgezet, dat letterlijk een reddingsboei is voor zo’n honderd meisjes per jaar. Akua werd bevrijd van de vrouw die haar voor een schamel loon suikerriet liet verkopen. Ze volgt nu een opleiding tot kapster. Straks kan ze daarmee haar eigen inkomen verdienen. En dan? Terug naar huis! Ze zal haar ouders niet langer tot last zijn, maar hen kunnen ondersteunen in hun harde bestaan!

Dit project is een voorbeeld hoe kinderen die op straat in handen van kinderhandelaren zijn beland kunnen worden geholpen versterkt terug te gaan naar huis.

Meer informatie kunt u lezen op