11 maart: Seminar Gezinsversterkende Programma’s in Den Haag

ingevoerd op 22-2-2010

Op 11 maart 2010 van 14.00 tot 17.00 uur vindt het seminar Gezinsversterkende Programma’s plaats bij Regardz in Den Haag.
Er zijn nog enkele plaatsen open! Iedere geïnteresseerde is van harte welkom.

Onder Agenda op onze website kunt u de uitnodiging en het programma downloaden. Regardz is gelegen naast station Den Haag Hollands Spoor bij gebouw de Globe aan de achterzijde van het station.

In het Verdrag van de Rechten van het Kind staat dat kinderen het beste kunnen opgroeien in een gezin, in een sfeer van liefde en harmonie. Het is daarom belangrijk dat ouders en families in staat zijn kinderen een liefdevolle omgeving te bieden. Hiervoor wordt tegenwoordig steeds meer ingezet op het versterken van gezinnen, in plaats van kinderen uithuis halen en in een kinderhuis of vreemd pleeggezin onderbrengen. Dat is zowel het geval  in Nederland als in het buitenland.

Tijdens het seminar willen wij samen met u nadenken over programma’s en projecten die ertoe bijdragen dat gezinnen versterkt worden. Het doel van de middag is het uitwisselen van ervaringen en kennis over:
• Manieren waarop verschillende soorten gezinsversterkende programma’s bijdragen aan een veilige en liefdevolle omgeving voor kinderen (“social protection voor kinderen”) waarbij uit wordt gegaan van het potentieel en de kracht van lokale gemeenschappen.
• Manieren waarop gebruik gemaakt kan worden van social protection instrumenten (zoals  uitkeringen, en sociale vezekeringen) om gezinnen en gemeenschappen te ondersteunen en te versterken waardoor kinderen thuis kunnen blijven wonen cq kinderen die niet thuis wonen weer terug kunnen naar huis.
• Nieuwe ideeën en strategieën om projecten en programma’s gericht op het welzijn en de gezondheid van kinderen te verbeteren.

Met bijdrage van leden uit ons netwerk die projecten presenteren en het Ministerie van Buitenlandse Zaken zal dit een interactieve middag worden waarin ook uw vragen aan de orde komen.

Meer informatie op: