Afrikadag 2010

ingevoerd op 25-3-2010

Ook dit jaar verzorgt de Evert Vermeer Stichting een interessante, inhoudelijke en culturele dag over en mét Afrika.

Better Care Network Netherlands verzorgt ook dit jaar weer een workshop. Thema: ”En je ziet nog eens wat, vrijwilliger in een kinderhuis, de do’s en donts!”
Klik op de link onder dit bericht en bij de middagsessies zie je onze workshop als nummer 5. Komt allen! Inschrijving is nu geopend.

Plenair programma
De aftrap van de Afrikadag wordt verzorgd door Max van den Berg, voorzitter van de EVS en Bert Koenders, oud-Minister voor Ontwikkelingssamenwerking.
Lovemore Matombo, de voorzitter van de grootste Zimbabwaanse vakcentrale ZCTU, vertelt over dertig jaar onafhankelijkheid van Zimbabwe en de cruciale rol van de vakbondsbeweging. De voortdurende intimidaties aan het adres van vakbondsmensen kent hij uit eigen ervaring. Ook onder de huidige eenheidsregering zijn mensenrechtenschendingen en geweld aan de orde van de dag.

Keuzeprogramma
Zowel in de ochtend als in de middag zijn er workshops.
Zoals hierboven aangegeven is onze BCNN workshop gepland in de middag. Maar ook de ochtend ziet er zeer interessant uit.

Cultuurprogramma
Dit jaar weer een divers aanbod van Afrikaanse cultuur in de workshops en wandelgangen. Leer de Zuid-Afrikaanse taal & Do’s en Dont’s voor het WK tijdens de Xhosa workshop, ga in gesprek met documentaire maakster Ilse van Velzen over haar documentaire Weapon of War en laat je meeslepen door de verhalen van Abdelkader Benali uit zijn boek De weg naar Kaapstad. Of ontdek je Afrikaanse kook- en drumkunsten tijdens de workshops Afrikaans koken en djembé.
De dag wordt muzikaal afgesloten in Afrikaanse stijl met spetterend optreden van de Daughters of Africa. Jonge Afrikaanse vrouwen die gezamenlijk voor een spectaculaire theatershow zullen zorgen.
Deze jonge vrouwen, vol hoop en verwachting en bruisend van levenslust en vitaliteit, spelen muziek, met de wortels in Afrika, maar met de geest van eigentijdse muziekcultuur.’

Kortom, dé dag over Afrika en internationale samenwerking die je niet mag missen. We zien je graag in Den Haag op zaterdag 24 april!

Praktische Info:
Datum:    zaterdag 24 april
Waar:      Haagse Hogeschool, Den Haag
Tijd:        10.00-18.00 uur
Entree:    € 12,50 (€ 9,50 voor studenten en EVS donateurs)
Kaarten:  www.afrikadag.nl
Afrikadag 2010 Afrikadag 2010