Better Care Network presenteert de Better Care Network Toolkit

ingevoerd op 26-6-2010

Wereldwijd zijn de mensen actief bezig kinderen te beschermen en opvang van kinderen die niet meer bij hun ouders kunnen opgroeien te realiseren. Overal zien we dezelfde soort uitdagingen en vaak zijn het de mensen in de praktijk die geen toegang hebben tot al die handige rapporten, praktische hulpmiddelen, voorbeelddocumenten, standaards enz.
In een poging om wat beschikbaar is, ook beschikbaar te maken voor iedereen die ernaar op zoek is heeft het Better Care Network internationaal een toolkit ontwikkeld die online bereikbaar is. 

Op de website van het Better Care Network Internationaal zijn op dit moment al meer dan 600 documenten beschikbaar. Dit zijn onderzoeksrapporten, beleidsdocumenten, theoretische achtergrond informatie enz.
Tot nu toe misten hier praktische instrumenten voor de implementatie van alle goede aanbevelingen uit de rapporten zoals richtlijnen voor beleid, wetten en modellen voor effectieve hulp aan kinderen zoals standaards en handboeken en organisatiemodellen om effectieve opvang te realiseren.. Die zijn nu te vinden in de toolkit. 

De Better Care Toolkit bevat een selectie van praktische gidsen en handboeken die gezien kunnen worden als internationaal relevant en een goed voorbeeld. De toolkit kan worden gebruikt en voorbeelden aangepast om zo de praktijk ten dienste te zijn.
 
The BCN Toolkit is nu beschikbaar als een ‘Practitioner’s Portal’ op the BCN website via de link onder dit bericht. 

Om het gebruik van de toolkit te bevorderen bevat de toolkit een toolkit gids, glossary van key terms, en een doeltreffende zoekfunctie.
Voor meer informatie over de toolkit kun je mailen naar gkeshavarzian@unicef.org.