2009 Voortgangsrapportage over Kinderen en HIV/AIDS van UNICEF gepubliceerd

ingevoerd op 5-7-2010

Het 2009 Progress Report for Children Affected by HIV/AIDS dat een up-to-date samenvatting geeft van de status van wezen en kwetsbare kinderen (OVC) wereldwijd is nu te downloaden via de link onderaan dit bericht.

Thema’s:
1) Strengthening the capacity of families to protect and care for children.
2) Mobilizing and strengthening community-based responses.
3) Ensuring access to essential services.
4) Ensuring that governments protect the most vulnerable children.
5) Raising awareness to create a supportive environment.

Onder elk van de vijf key strategische hoofdstukken vermeld hierboven vind je resultaten vermeldt met betrekking tot the indicatoren die in een overzicht per land en regio zijn aangegeven.

Het 2009 Progress Report toont aan dat er enorme progressie is gemaakt op verschillende terreinen, met name de toename van het aantal kinderen dat volledig wees is dat nu naar school gaat in Sub-Sahara Afrika is indrukwekkend. Veel is echter nog te doen op andere gebieden zoals het aantal kwetbare kinderen dat nog steeds niet eens de basis voorzieningen krijgt, de oververtegenwoordiging van OVC met voedselgebrek en het feit dat velen van hen al voor de leeftijd van 15 begint met sex is zorgwekkend.

Hoewel in dit rapport meer data dan ooit bijeen zijn gebracht zijn er nog een aantal gaten in de data waardoor gepleit wordt voor nog meer investering in het verzamelen van nationale monitoring en evaluatie systemen voor deze groep kinderen waar UNICEF in 2010 met sleutelfiguren aan werkt.

Het bestand is groot en kan gedownload worden van de website: