Verslag FICE conferentie online: jeugdversie van UN Guidelines!

ingevoerd op 22-12-2010

Van 7 tot 9 december vond in Kaapstad, Zuid-Afrika het internationale FICE congres plaats. Dit congres, met 600 deelnemers uit 33 landen, richtte zich op het thema ”The courage to care in a diverse world”.
Hierbinnen veel aandacht voor de rol van verzorgers van kinderen, in de community, in pleegzorg en in kinderhuizen. Hun positie, hoe die zorg te organiseren, hoe training te geven, hoe te zorgen dat caregivers niet overbelast worden: allemaal belangrijke thema’s. Nieuwe modellen, goede voorbeelden, ontwikkelingen in vele landen en vooral ook praktische tips werden gepresenteerd en toegelicht.

BCN Internationaal en Netherlands coordinators waren ook present. In twee workshops werd de toolkit van BCN Internationaal gepresenteerd en toegelicht en de UN Guidelines gepresenteerd.

Deze UN Guidelines waren ook het werkmateriaal voor de jeugd. Uit vele landen, waaronder Nederland, waren jeugdafgevaardigden bijeen die zich een week lang gebogen hebben over de UN Guidelines en die op de laatste dag hun bevindingen en boodschappen hebben geformuleerd.

FICE Nederland gaat hiermee verder en organiseert op 17 februari een bijeenkomst van alle Nederlandse deelnemers die aan belangstellenden en met elkaar zullen presenteren wat ze ervaren en geleerd hebben en hoe die ervaringen naar Nederland zullen worden overgedragen. Deelnemen betekent ook verantwoordelijkheid de kennis te delen.
Als u belangstelling hebt voor deze bijeenkomst, laat het weten en we zorgen dat u een uitnodiging krijgt.

Meer weten? U vindt een verslag van de conferentie en de interactieve jongerenversie van de Guidelines die ontwikkeld is op: