Kerstwensen voor kinderen naar leden van de Tweede Kamer

ingevoerd op 27-12-2010

In december zijn verschillende leden van de Tweede Kamer die zitting hebben in commissies die zich direct of indirect bezig houden met kinderen (zoals de Vaste commissie voor Buitenlandse Zaken, de Algemene Commissie van Jeugdzorg, de Algemene Commissie voor Migratie en Asiel) verrast met een bijzondere kerstwens: kerstwensen voor kinderen van het Better Care Network Netherlands (BCN), het Kinderrechtencollectief (KRC); de Dutch Coalition on Disability and Development (DCDD), en de Children Affected by HIV/AIDS (CABA) working group.

Deze organisaties hebben een appél gedaan op de Kamerleden om in 2011 er voor te zorgen dat kinderen, in Nederland en in het buitenland, niet buiten beeld raken de ambitieuze beleidsplannen van de Nederlandse overheid. We vragen de Kamerleden er voor te waken dat de bepalingen van het VN Verdrag inzake de Rechten van het Kind worden nageleefd. Wat willen we zoal?

-          geen minderjarige asielzoekers terugsturen naar onveilige landen waar ze in handen vallen van mensensmokkelaars;
-          geen verdere bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking waardoor effectieve projecten rondom kwetsbare kinderen en wezen afgebouwd dreigen te worden;
-          meer aandacht voor kinderen met een handicap die verwaarloosd worden en niet naar school mogen;
-          aan de kaak stellen van kinderhandel, misstanden rondom adoptie, en kinderprostitutie; en
-          bovenal willen we een liefdevolle omgeving waarin kinderen veilig op kunnen groeien en kansen krijgen opdat ze naar school kunnen, mee kunnen spelen, geaccepteerd en gewaardeerd worden in de samenleving.