Haïti Alert: Debat bijeenkomst op 12 januari 2011 in het World Forum in Den Haag

ingevoerd op 4-1-2011

De stichting HaïtiContact, voortkomend uit de Haïtiaanse gemeenschap van ongeveer 3000 landgenoten in Nederland en België, belegt woensdag 12 januari in het World Forum in Den Haag, van 14.00 tot 16.00 uur een  bijeenkomst over de voortgang van de huidige ontwikkelingssamenwerking in Haïti.

Een jaar na de aardbeving maken ooggetuigen, politici, deskundigen en hulpverleners de balans op. Die stemt, niet alleen Haïtianen, treurig. Een jaar dato na rapporteert HaïtiContact: ‘Geen wederopbouw, noch herstel van de infrastructuur, maar: puin, cholera, politieke onrust, apathie onder de bevolking en 1,3 miljoen ontheemden in meer dan 1.000 gettovormende tentenkampen. Waarom zien we zo weinig structurele progressie?

Alle, bij de ramp betrokken organisaties  zoeken naar het antwoord op deze vraag, terwijl bijna driekwart van de Nederlanders twijfelt ondertussen aan het beoogde effect van ontwikkelingshulp en de helft aan de besteding van de budgetten, aldus de Barometer Internationale Samenwerking van september 2009.

Tijdens een paneldiscussie tussen vertegenwoordigers van Ngo’s, de schrijvende pers, Haiti-kenners en de wetenschap wordt een poging gedaan de huidige praktijk van ontwikkelingssamenwerking bij te sturen naar een geïntegreerde, duurzame aanpak van noodhulp en wederopbouw, waarin overheid, ngo’s èn bedrijfsleven participeren en elkaar versterken.

Deelnemen aan deze bijeenkomst kan door het sturen van een mail naar info@haiticontact.nl
Meer informatie op http://www.haiticontact.nl/index.php?q=node/591

De uitnodiging voor deze bijeenkomst vindt u op: