Conferentie Urban Youth Matters op 26 en 27 januari in Den Haag en Amsterdam

ingevoerd op 18-1-2011

Cordaid en partners nodigen u uit voor de conferentie Urban Youth Matters -- Samenwerken aan een sluitende aanpak van jeugdcriminaliteit.
De conferentie wordt gehouden op:
Woensdag 26 januari in Den Haag, De Haagse Lobby, 09.00 – 13.00 uur
Donderdag 27 januari in Amsterdam Zuidoost, het Bijlmer Parktheater, 09.00 -13.00 uur

Thema
In veel Nederlandse wijken ondervinden bewoners en ondernemers overlast van het gedrag van jongeren. Dit kan variëren van hinderlijk tot overlastgevend tot zelfs crimineel gedrag. In deze Amsterdamse conferentie willen we met u de preventieve maatregelen bespreken.

De opzet van de conferentie is om beleidsmakers en wetenschappers bijeen te brengen die inzichten en ervaringen uitwisselen. Lezingen en presentaties worden verzorgd door jongeren en praktijkdeskundigen uit Nederland en Midden-Amerika.
Zij gaan nader in op de volgende thema’s:
» Hoe ziet kordaat en effectief optreden er uit: wat werkt wel, wat niet, op de korte en de langere termijn?
» Welke interventies werken vanuit politie en justitie?
» Welke interventies werken vanuit straathoekwerk, jeugdhulpverlening, (forensische) psychiatrie?
» Hoe betrek je de wijk en hoe kan de aanpak van jeugdcriminaliteit een veranderingsproces in de wijk in gang zetten?

Prof.dr. Ido Weijers van de Universiteit Utrecht is één van de sprekers, en er worden praktijkvoorbeelden besproken, o.a. uit El Salvador en de groepsaanpak Holendrecht West, Amsterdam Zuidoost.
De conferentie wordt georganiseerd door Cordaid in samenwerking met: Amsterdam Stadsdeel Zuid Oost, de Gemeente Amsterdam, Stichting de Bascule, Stichting Socires en Radio Nederland Wereldomroep, in de context van het Cordaid Urban Matters programma in Afrika en Latijns Amerika.

Voor wie?
Vertegenwoordigers van ministeries, gemeentebesturen, stadsdelen, gemeentelijke diensten, politie, Openbaar Ministerie/Justitie, hulpverlenende instellingen, ontwikkelingsorganisaties, jongerenorganisaties en internationale instellingen.

Meer informatie, het dagprogramma en een inschrijfformulier vindt u op: http://www.socires.nl/27jan2011/
Geef u snel op, want het aantal plaatsen is beperkt.