Oproep in Ghana voor ombouwen kinderhuizen

ingevoerd op 1-2-2011

In Ghana News werd op 28 januari een oproep gedaan af te stappen van het beleid om kinderen in weeshuizen te plaatsen: 90% van de kinderen in die huizen is geen wees maar daar om economische redenen. Ouders kunnen de kosten van kinderen, vaak van eigen levensonderhoud niet betalen en zien dan geen andere optie.
Er wordt opgeroepen af te stappen van het kinderhuis model, ook omdat er de laatste tijd nogal wat zaken van mishandeling en zelfs kinderhandel zijn gerapporteerd vanuit kinderhuizen.
Awo Boatemaa Aboagye-Dankwa is het Hoofd van Family Support Services bij Orphanaid en zij geeft aan dat weeshuizen niet behoren tot de Ghanese cultuur en zelfs het Westen ze heeft afgeschaft omdat  bewezen is dat ze ineffectief zijn. Dus waarom zou Ghana ze dan wel in stand houden?

Ghana is met een reform bezig en heeft goede standaards ontwikkeld voor pleegzorg en andere gezinsachtige vormen van opvang.
Wij horen graag van Nederlandse organisaties die in Ghana werken wat hun ervaringen zijn en of ze iets merken van de plannen van de overheid om het beleid te veranderen.

Lees het artikel in Ghana News hier: