”Een nieuwe toekomst”: boek over vrijwilligerswerk en kinderhandel in Nepal

ingevoerd op 24-3-2011

”Wereldreiziger wordt een mensenredder” schrijft SPITS op 24 maart.
Conor Grennan vertrok naar Nepal als vrijwilliger om in een weeshuis te gaan werken. Zonder ervaring met kinderen en al helemaal niet voorbereid op wat hem te wachten stond: voor ons inmiddels een bekend gegeven.

In Nepal ontdekte hij dat de weeskinderen geen weeskinderen waren maar het resultaat van mensenhandel. Hij besloot de ouders van de kinderen te gaan zoeken en heeft inmiddels ruim 400 kinderen terug gebracht bij hun ouders.

Hij schrijft hierover in het boek ”Een nieuwe toekomst” waarmee hij tevens fondsen werft voor de activiteiten van de stichting die hij heeft opgericht om nog meer kinderen met hun ouders te verenigen.
Het boek is een aanrader en past in ons project vrijwilligerswerk.
Denk je erover vrijwilliger te worden: beslist lezen!

Deze week ontving BCNN bericht dat in Nepal opnieuw een groep van 20 kinderen is bevrijd door een gecombineerde actie van een aantal organisaties die samenwerken met de Central Child Welfare Board.
De kinderen zijn ondergebracht bij de organisatie ”Next Generation Nepal” opgericht door Conor. In het illegale kinderhuis in Mukti Nepal waar ze gevonden werden waren ze geslagen en vertelden ze dat minstend twee kinderen waren overleden.
Samen met Terre des Hommes heeft de stichting ervoor gezorgd dat adoptie van kinderen uit dergelijke kinderhuizen is gestopt en eerst gezocht wordt naar hun ouders of familieleden.

Meer informatie: