APFEL: netwerk voor uitwisseling van kennis over pleegzorg in Europa

ingevoerd op 17-4-2011

Op vrijdag 15 april kwam in Brussel een groep van 25 mensen bijeen uit 7 europese landen. Allemaal betrokkenen bij de pleegzorg: pleegouders, pleegzorgwerkers, directeuren, wetenschappers en anderen waaronder de coordinator van het Better Care Network Netherlands.

Nadat beslissingen genomen waren over het, informele, karakter en de naam van dit platform voor uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van pleegzorg, werden drie werkgroepen gevormd.
Die gaan op de thema’s, werving, selectie, training en ondersteuning van pleegouders, co-parenting en de stem van de jeugd verder uitwisselen en materiaal verzamelen. Doel is de pleegzorg te verbeteren door die uitwisseling van kennis en ervaring en pleegzorg te promoten.
Alle deelnemers dragen zelf de kosten voor deelname in dit netwerk voor Acting for Promotion of Fostering at a European Level (APFEL)!

Op 2 december dit jaar is de volgende vergadering, opnieuw in Brussel, waar de Vlaamse Pleegzorg ons een warm onthaal bood en biedt.

Een ieder die meer informatie wil of overweegt mee te gaan doen kan contact opnemen met info@bettercarenetwork.nl, dan kunnen we u verder verwijzen.

Het gaat dan uitdrukkelijk om mensen die actief binnen de pleegzorg in Nederland of een ander Europees land bezig zijn en bij willen dragen aan de activiteiten van een van de werkgroepen.