Kinderen in de jeugdzorg waarderen gezinshuis

ingevoerd op 28-4-2011

Kinderen in de jeugdzorg zijn heel tevreden over de opvang in gezinshuizen. Dat blijkt uit onderzoek dat Stichting Alexander uitvoerde in opdracht van Alliantie Kind in Gezin.

Stichting Alexander heeft onderzocht hoe kinderen, jongeren en ouders de hulpverlening en de zorg in gezinshuizen waarderen. Met name over de continuïteit, vrijheid en gelijkheid is men tevreden. Maar ook dat je maar één keer je verhaal hoeft te vertellen en niet te maken hebt met verschillende groepsleiders, vinden cliënten heel belangrijk.
In gezinshuizen wordt 24-uurszorg geboden in gezinsvorm. De Alliantie wil binnen de residentiële jeugdzorg veel meer gezinshuizen realiseren. Alliantie Kind in Gezin is een samenwerking van organisaties uit verschillende sectoren.
bericht overgenomen uit nieuwsbrief jeugd van het Nederlands Jeugdinstituut

Voor het Better Care Network is interessant te ontdekken of dit nu alleen in Nederland werkt of ook internationaal een effectieve methode is. Werkt u met de opvang van kinderen in gezinshuizen of een andere vorm van gezinsachtige residentiële zorg: deel dan uw reactie op dit rapport met ons via email of het reactieformulier hieronder waardoor er een discussie ontstaat en we van elkaar leren.

Meer info op:
http://www.nji.nl/eCache/DEF/1/22/069.html (http://www.nji.nl/eCache/DEF/1/22/069.html) en
http://www.inhuisplaatsen.nu/actueel/54-onderzoek-q4c (http://www.inhuisplaatsen.nu/actueel/54-onderzoek-q4c)