informatie te downloaden over kwaliteitszorg

ingevoerd op 1-6-2011

In april vond in Praag de Internationale ”Quality in Alternative Care Conferentie” plaats. Een conferentie waar gesproken werd over de kwaliteit van zorg voor kinderen die niet bij hun ouders kunnen wonen. Er waren plenaire lezingen, debatten en vele workshops waarin nieuwe methodieken, onderzoeken en praktische tools werden gedeeld.
Eén van de workshops op dinsdag werd verzorgd door het Better Care Network Netherlands. Coördinator Bep van Sloten presenteerde het project vrijwilligerswerk dat veel stof tot nadenken en discussie gaf. De conclusies van deze workshop worden verder besproken in de werkgroep kwaliteit. Zo vroeg men om een handleiding voor organisaties die met vrijwilligers werken en om selectie criteria en methodes voor selectie van die vrijwilligers.  

Door Nederlands Stichting Quality4Children werden de standaards zoals die thans in Nederland geimplementeerd worden geintroduceerd in een zeer interactieve workshop.

Op de conferentie was een grote groep jongeren die zeer actief meededen, workshops verzorgden en elke dag een congreskrant uitbrachten. Jongeren faciliteerden de workshops en presenteerden workshops o.a. over Power4Youth en de I Matter Campaign.

Verslagen van alle workshops en de presentaties zijn te downloaden van de conferentie website: