16 juni: Training voor vrijwilligers die in het buitenland gaan werken met kinderen

ingevoerd op 9-4-2012

Op 16 juni van 10 - 16.30 uur zal in Zwolle een training voor vrijwilligers gegeven worden. Een hele dag waarin je met andere aanstaande vrijwilligers nadenkt over wat het betekent om met kinderen te werken in een ontwikkelingsland. Ook als je stage gaat lopen is dit een nuttige dag. Ook als je nu nog niet op pad gaat maar er over denkt om je ergens op te geven is deze dag een goede orientatie op wat je zou kunnen doen.

We denken na over wat het voor kinderen betekent om een westerse vrijwilliger of stagiair te ontmoeten, wat je kunt toevoegen aan hun leven maar ook welke valkuilen er zijn en wat je dus juist niet moet doen.
We wisselen ervaringen uit en onze motivatie om dit werk te doen en kijken naar de taken die je op je kunt nemen en hoe samen te werken met lokale staf.
Je hoort ook wat kinderen hebben gezegd over vrijwilligers vanuit het onderzoek dat wij hebben gedaan en denkt na over een aantal dilemma’s bij het werken in een andere cultuur.
Vrijwilligers die eerder door ons getraind zijn hebben aangegeven dat de training vooral praktisch en erg nuttig was. ”we kijken anders naar onze taken en kunnen zo meer betekenen en fouten voorkomen” 

Kosten voor deelname zijn slechts € 12,50 waarbij een lunch en alle trainingsmateriaal is inbegrepen.

De dag wordt gehouden in het gebouw van de Stichting Kinderperspectief in Zwolle (vlakbij het station). De trainers hebben zelf veel ervaring met werken in het buitenland en kunnen dus veel voorbeelden geven uit de praktijk.

Geef je op of geef het door aan de vrijwilligers die voor uw organisatie op pad gaan. Voor meer informatie en opgave kun je een email sturen naar info@bettercarenetwork.nl (mailto:info@bettercarenetwork.nl)