Nieuwe publicatie over familie reintegratie: Reaching for Home

ingevoerd op 8-11-2013

In het nieuwe onderzoek door de Interagency Group on Reintegration worden een serie stappen geïdentificeerd die in de praktijk succesvol zijn gebleken wanneer het gaat over re-integratie van kinderen in hun families. Het gaat dan om een brede groep kinderen die om verschillende redenen gescheiden zijn van hun ouders waaronder; kinderen in noodsituaties, kinderen slachtoffer van kinderhandel of kinderarbeid, kinderen die leven in instituties/kinderhuizen en kinderen die leven op straat.

Veelal zijn professionals en onderzoekers die met deze kinderen werken nog te weinig op de hoogte van de bestaande benaderingen en methodes. Dit onderzoek hoopt al deze kennis en ervaringen te bundelen en zo meer handvatten te bieden om te leren van geleerde lessen en best practices.

De Interagency Group on Reintegration bestaat momenteel uit Family for Every Child, Retrak, UNICEF, Better Care Network, War Child NL, USAID, World Vision en Save the Children.

Download de studie: Reaching for Home (http://www.familyforeverychild.org/sites/default/files/resources/Reaching%20for%20home_0.pdf)